Γερεβάν
logo armenia365
Προσωπικότητες

Τουριστικός Οδηγός για την Αρμενία
Komitas

Komitas

4 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

Ο Komitas (Soghomon Soghomonian) ήταν ένας από τους πιο γνωστούς Αρμένιους ιερωμένους, συνθέτης, χορωδός και μουσικός (1869-1935).

Έγραψε πάνω από τρεις χιλιάδες τραγούδια σε αρμενικά, αραβικά, κουρδικά και περσικά, και συνέβαλε σημαντικά στο σύγχρονο Αρμενικό Patarak (χορωδιακή μουσική της Θείας Λειτουργίας).

Συνέφερε στην οργάνωση της λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής της Αρμενίας με κομμάτια που είχε συλλέξει για αρκετά χρόνια και τελικά έγιναν εξαιρετικά τραγούδια για τη χορωδιακή μουσική, ενώ έκανε το κοινό να γνωρίσει την αληθινή αρμενική μουσική.

Εκτός από τη λαϊκή μουσική, ο Κομίτας δημιούργησε ολόκληρη τη μουσική της Θείας Λειτουργίας (Patarak) της Αρμενικής Εκκλησίας, για ανδρικές φωνές.

Ο Komitas πραγματοποίησε κονσέρτα στο Παρίσι, τη Γενεύη, τη Βέρνη, την Κωνσταντινούπολη, τη Βενετία και την Αλεξάνδρεια.

Μετά τις σφαγές του Αρμενικού λαού από τους Τούρκους στις 24 Απριλίου 1915, υπέστη ψυχική και σωματική βλάβη και ποτέ δεν επανήλθε πλήρως. Ο σεβάσμιος ιερωμένος πέθανε στο Παρίσι στις 22 Οκτωβρίου 1935 σε ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Σήμερα ένα από τα παλαιότερα και αγαπημένα καταπράσινα μέρη του Γερεβάν, το Komitas Park, φέρει το όνομα του. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα M. Mazmanyan.

Ετικέτες: komitas, άγαλμα

BLOG

Πετάμε για Αρμενία με Aegean Airlines

LOW FARE CALENDAR

Βρείτε τις χαμηλότερες διαθέσιμες τιμές για το ταξίδι σας.
Αναζητήστε ημερομηνίες έως και 11 μήνες μπροστά.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γνωρίστε τους αρχαίους θρύλους

και τις βιβλικές ιστορίες της Αρμενίας