Αγορές στην Αρμενία


Το Γερεβάν είναι σίγουρα το κέντρο της εμπορικής ζωής της Αρμενίας.

Ο πιο πολυσύχναστος εμπορικός δρόμος στο Γερεβάν είναι η περίφημη North Avenue, δίπλα στην πλατεία της Δημοκρατίας (Republic Square). Εδώ θα βρείτε καταστήματα που πωλούν όλα τα πιο γνωστά δυτικά εμπορικά σήματα και ετικέτες, καθώς και ακριβές μπουτίκ, κοσμηματοπωλεία, καφετέριες και εστιατόρια.

Το καλύτερο μέρος για κοσμήματα και αξεσουάρ είναι η μοντέρνα Abovyan street.

Τα καταστήματα είναι πολύ πιο περιορισμένα σε άλλα μέρη της χώρας, αν και στο Dilijan έχει μια τουριστική αγορά όπου μπορείτε να αγοράσετε αρμενικά χειροτεχνήματα και έργα τέχνης.

Vernissage

Εκτός από τα εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα ειδικά στις μεγαλύτερες πόλεις, η γοητεία των αγορών στην Αρμενία είναι η αυθεντική, χειροποίητη φύση των περισσότερων προϊόντων της χώρας.

Με κάποιες περιοχές που ειδικεύονται σε διαφορετικά αγαθά, οι ταξιδιώτες είναι σίγουροι ότι θα βρουν κάτι που να αποπνέει την φαντασία τους.

Από τα μεταχειρισμένα βιβλία σε υπαίθριες αγορές μέχρι την τοπική τέχνη σε γκαλερί, αυτή η πόλη είναι το μέρος που μπορείτε να κανέτε μοναδικές αγορές.

Η υπαίθρια αγορά Vernissage στο Γερεβάν προσελκύει πωλητές όλων των ειδών προϊόντων και είναι δημοφιλής στους τουρίστες.

Ωράριο Καταστημάτων

Συνήθως τα εμπορικά καταστήματα είναι ανοικτά 09:00 με 21:00 (το καλοκαίρι μένουν ανοικτά και λίγο περισσότερο), ενώ γραφεία και υπηρεσίες 09:00 με 17:00.

Τα περισσότερα super markets είναι ανοικτά 24/7. Διαθέτουν τα πάντα από τρόφιμα, ψωμί, γλυκά, ποτά, τσιγάρα και συνάλλαγμα.

Shopping στην Αρμενία

Εμπορικά Κέντρα


Τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της πόλης είναι το Dalma Mall και το Yerevan Mall, σύγχρονα, εμπορικά και ψυχαγωγικά συγκροτήματα που διαθέτουν όλα τα σημαντικότερα διεθνή brands μόδας.

Μην φύγετε από το Γερεβάν χωρίς να αγοράσετε κάποιο από τα διάσημα brandy της χώρας (πχ. Ararat ένα από τα καλύτερα στον κόσμο). Μπορείτε να βρείτε αυθεντικό κονιάκ που αποστάζεται από το Armenian Cognac Factory.

Souvenirs


Οι Αρμένιοι είναι πολύ εξειδικευμένοι στην πέτρα και την ξυλογλυπτική, και θα βρείτε πολλά αντικείμενα γλυπτά σε αυτά τα δύο υλικά, καθώς και κομμάτια κεραμικής. Επίσης στην κλωστουφαντουργία με τα αρμενικά χαλιά είναι παγκοσμίως γνωστά.
Πετάμε για Αρμενία με Aegean Airlines

LOW FARE CALENDAR
Βρείτε τις χαμηλότερες διαθέσιμες τιμές για το ταξίδι σας
ARMENIA365.COM ©
ταξίδι αρμενία | ξενοδοχεία γερεβάν | πτήσεις αρμενία | car rental αρμενία | μνημεία αρμενία | αξιοθέατα αρμενία | μουσεία αρμενία | tours αρμενία