Γερεβάν
logo armenia365
Discover & Experience

Τουριστικός Οδηγός για την Αρμενία
Αγορές στην Αρμενία

Αγορές στην Αρμενία

Ο πιο πολυσύχναστος εμπορικός δρόμος στο Γερεβάν είναι η περίφημη North Avenue, δίπλα στην πλατεία της Δημοκρατίας (Republic Square). Εδώ θα βρείτε καταστήματα που πωλούν όλα τα πιο γνωστά δυτικά εμπορικά σήματα και ετικέτες, καθώς και ακριβές μπουτίκ, κοσμηματοπωλεία, καφετέριες και εστιατόρια.

Το καλύτερο μέρος για κοσμήματα και αξεσουάρ είναι η μοντέρνα Abovyan street.

Εκτός από τα εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα ειδικά στις μεγαλύτερες πόλεις, η γοητεία των αγορών στην Αρμενία είναι η αυθεντική, χειροποίητη φύση των περισσότερων προϊόντων της χώρας.

Τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της πόλης είναι το Dalma Mall και το Yerevan Mall, σύγχρονα, εμπορικά και ψυχαγωγικά συγκροτήματα που διαθέτουν όλα τα σημαντικότερα διεθνή brands μόδας. Μην φύγετε από το Γερεβάν χωρίς να αγοράσετε κάποιο από τα διάσημα brandy της χώρας (πχ. Ararat ένα από τα καλύτερα στον κόσμο). Μπορείτε να βρείτε αυθεντικό κονιάκ που αποστάζεται από το Armenian Cognac Factory στα αποκλειστικά καταστήματα της εταιρείας στην οδό Amiryan και τη λεωφόρο Mashtots.

Το Γερεβάν είναι σίγουρα το κέντρο της εμπορικής ζωής της Αρμενίας. Με κάποιες περιοχές που ειδικεύονται σε διαφορετικά αγαθά, οι ταξιδιώτες είναι σίγουροι ότι θα βρουν κάτι που να αποπνέει την φαντασία τους. Από τα μεταχειρισμένα βιβλία σε υπαίθριες αγορές μέχρι την τοπική τέχνη σε γκαλερί, αυτή η πόλη είναι το μέρος που μπορείτε να κανέτε μοναδικές αγορές.

Η υπαίθρια αγορά Vernissage στο Γερεβάν προσελκύει πωλητές όλων των ειδών προϊόντων και είναι δημοφιλής στους τουρίστες.

Τα καταστήματα είναι πολύ πιο περιορισμένα σε άλλα μέρη της χώρας, αν και στο Dilijan έχει μια τουριστική αγορά όπου μπορείτε να αγοράσετε αρμενικά χειροτεχνήματα και έργα τέχνης.

Ωράριο Καταστημάτων
Συνήθως τα εμπορικά καταστήματα είναι ανοικτά 09:00 με 21:00 (το καλοκαίρι μένουν ανοικτά και λίγο περισσότερο), ενώ γραφεία και υπηρεσίες 09:00 με 17:00.
Τα περισσότερα super markets είναι ανοικτά 24/7. Διαθέτουν τα πάντα από τρόφιμα, ψωμί, γλυκά, ποτά, τσιγάρα και συνάλλαγμα.

Σουβενίρ

Οι Αρμένιοι είναι πολύ εξειδικευμένοι στην πέτρα και την ξυλογλυπτική, και θα βρείτε πολλά αντικείμενα γλυπτά σε αυτά τα δύο υλικά, καθώς και κομμάτια κεραμικής. Αρμενικές κουβέρτες, κασκόλ, σάλι και χαλιά είναι παγκοσμίως γνωστά.

Ετικέτες: shopping, souvenirs

BLOG

Πετάμε για Αρμενία με Aegean Airlines

LOW FARE CALENDAR

Βρείτε τις χαμηλότερες διαθέσιμες τιμές για το ταξίδι σας.
Αναζητήστε ημερομηνίες έως και 11 μήνες μπροστά.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γνωρίστε τους αρχαίους θρύλους

και τις βιβλικές ιστορίες της Αρμενίας