Γερεβάν
logo armenia365
Καιρός & Κλίμα

Καιρός & Κλίμα στην Αρμενία

Το κλίμα της Αρμενίας είναι πολύ διαφορετικό. Η χώρα βρίσκεται στην υποτροπική ζώνη, ανάμεσα στις κορυφογραμμές του κεντρικού τμήματος των ορεινών όγκων του Καυκάσου.

Παρ 'όλα αυτά, το υποτροπικό κλίμα παρατηρείται μόνο στο νότιο τμήμα της χώρας. Είναι μια περιοχή τέτοιων υποτροπικών φυτών όπως πορτοκάλια, λεμόνια, ελιές και άλλα φυτά.

Το κλίμα της Αρμενίας σε άλλες περιοχές είναι έντονα ηπειρωτικό. Το καλοκαίρι είναι ξηρό και ηλιόλουστο, διαρκεί από τον Ιούνιο έως τα μέσα Σεπτεμβρίου. Ο χειμώνας είναι σύντομος και αρκετά κρύος με άφθονο χιόνι. Στα βουνά η μέση θερινή θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ +10C και +22C, και το χειμώνα οι θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ +2C και -14C. Σε πεδιάδες η μέση θερμοκρασία του Ιανουαρίου είναι -5C και η θερμοκρασία του Ιουλίου είναι +25C.

Περισσότερο από το 90% της Αρμενίας βρίσκεται σε ύψος 1000 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Αυτό το γεγονός αποτελεί χαρακτηριστικό αυτού του κλίματος.

Η πρώτη περίοδος βροχών στην Αρμενία διαρκεί από την άνοιξη μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, ενώ οι μήνες Οκτώβριος και Νοέμβριος βιώνουν τη δεύτερη περίοδο βροχοπτώσεων. Το χειμώνα οι ορεινές περιοχές λαμβάνουν πολύ χιόνι, που διατηρείται στις πλαγιές μέχρι τον Μάρτιο-Απρίλιο και όλο το χρόνο στις κορυφές των βουνών.

Το φθινόπωρο και τα μέσα της άνοιξης είναι οι καλύτερες εποχές για να επισκεφθείτε την Αρμενία. Η άνοιξη ειναι σύντομη, ενώ το φθινόπωρο είναι μεγάλο σε διάρκεια με ήπιο και ηλιόλουστο καιρό, λαμπερά χρώματα τοπίων και αφθονία φθινοπωρινών φρούτων.

Ετικέτες: καιρός αρμενία

BLOG

Πετάμε για Αρμενία με Aegean Airlines

LOW FARE CALENDAR

Βρείτε τις χαμηλότερες διαθέσιμες τιμές για το ταξίδι σας.
Αναζητήστε ημερομηνίες έως και 11 μήνες μπροστά.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γνωρίστε τους αρχαίους θρύλους

και τις βιβλικές ιστορίες της Αρμενίας