Γερεβάν
logo armenia365
Discover & Experience

Τουριστικός Οδηγός για την Αρμενία
Χρήσιμα Tips

Χρήσιμα Tips

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

Συμβουλές και χρήσιμα tips για το ταξίδι σου στην Αρμενία που θα κάνουν την διαμονή σας στην όμορφη πρωτεύουσα του Γερεβάν πιο εύκολη και ευχάριστη.

Με την άφιξή σας στο αεροδρόμιο Zvartnots προτιμήστε να ανταλλάξετε μόνο ελάχιστα χρήματα σε τοπικό νόμισμα, καθώς στο κέντρο της πρωτεύουσας θα βρείτε αρκετά ανταλλακτήρια συναλλάγματος με σαφέστατα καλύτερες τιμές.

Αν αποφασίσετε για διαμονή σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα με ημερήσια χρέωση αντί ξενοδοχείου, προτιμήστε να αναζητήσετε σε τοπικές ιστοσελίδες ενοικίασεων ή αρμενικών μεσιτικών γραφείων ή διεθνών ιστοσελίδων τύπου airbnb. Προσοχή: Η διαφορά στη τιμή για το ίδιο ή παρόμοιο διαμέρισμα ενδέχεται να είναι αρκετά σημαντική.

Λόγω υψηλών χρεώσεων κινητής τηλεφωνίας, αφού στην Αρμενία δεν ισχύουν χρεώσεις περιαγωγής ΕΕ, σας συμφέρει να αγοράσετε τοπική σύνδεση καρτοκινητής κινητής τηλεφωνίας πχ. Beeline, Viva-MTS με συγκριτικά ελάχιστο κόστος ομιλίας και ίντερνετ. Απατείται διαβατήριο κατά την αγορά.

Η μετακίνηση με ταξί αποτελεί την πιο συμφέρουσα επιλογή καθώς οι τιμές είναι εξαιρετικά χαμηλές σε σχέση με την Ελλάδα. Επιλέξτε οδηγό που μιλάει αγγλικά. Σε μετακινήσεις μεγάλων απόστασεων και εκδρομών εκτός πόλης καλό είναι να συζητήσετε την τιμή πριν την επιβίβαση. Προτιμήστε πάντα ταξί με λογότυπο και ταξίμετρο καθώς στην Αρμενία υπάρχουν και "ιδιωτικά" ταξί (χωρίς διακριτικά taxi) με ακόμη χαμηλότερες τιμές. Ιδανική επιλογή αποτελούν εφαρμογές κινητών όπως η GG Taxi, Yandex Taxi κλπ.

Ένα πρόβλημα που πιθανόν θα αντιμετωπίσετε είναι η γλώσσα. Το αρμενικό αλφάβητο είναι δύσκολο στην ανάγνωση αλλά και στην προφορά λέξεων για εμάς τους Έλληνες. Δεύτερη βασική γλώσσα είναι τα Ρωσικά. Στο αεροδρόμιο, ξενοδοχείο, εστιατόριο, καφέ, μεγάλα καταστήματα δεν θα αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα. Όσο απομακρύνεστε από τουριστικά μέρη αλλά και την πρωτεύουσα θα συναντήσετε όλο και λιγότερους ανθρώπους που ομιλούν αγγλικά. Ο οδηγός σας αρκετές φορές μπορεί να χρειαστεί να γίνει διερμηνέας/μεταφραστής. Έξυπνη επιλογή είναι να έχετε μαζί σας στο κινητό την εφαρμογή Google Translate με χρήση αρμενικής και ρωσικής γλώσσας.

Αν είστε τύπος που σας αρέσουν οι πολιτιστικές περιπλανήσεις σε μουσεία, γκαλερί και αρχαιολογικούς χώρους σας συμφέρει να αγοράσετε την επίσημη κάρτα της πόλης του Γερεβάν (Yerevan Card). Η έκπτωση είναι σημαντική, με αρκετά πρόνομια, δωρεάν μετακίνηση, εκπτώσεις σε εστιατόρια και πολλά άλλα.

Στην Αρμενία δεν υπάρχουν περίπτερα, οπότε ανά πάσα στιγμή μπορείτε να κάνετε τα μικροψώνια σας για ψιλικά, τσιγάρα, αλκοόλ, είδη αρτοποιείου και γλυκά σε αλυσίδες μεγάλων σούπερ μάρκετ όπως SAS, CITY κλπ που είναι ανοικτά όλο το 24ωρο. Ναι, θα βρείτε και κάποια ελληνικά τσιγάρα.

Χρήση κάρτας για αγορές μπορείτε να κάνετε άνετα στην πρωτεύουσα, σε ξενοδοχεία και μεγάλα εστιατόρια, καταστήματα, εμπορικά κέντρα και φυσικά στο αεροδρόμιο. Εκτός πόλης, οι πληρωμές με χρήση πιστωτικής κάρτας σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι καν εφικτή. Εξαιρετική επιλογή για κάθε ταξίδι οπουδήποτε στον κόσμο αποτελεί η έκδοση προπληρωμένης κάρτας VISA / MASTERCARD που επιτρέπει αγορές και ανάληψη μετρητών από οποιοδήποτε ΑΤΜ. Ζητήστε περισσότερες πληροφορίες από την τράπεζα που συνεργάζεστε πριν ταξιδέψετε.

Η Αρμενία είναι από τις ασφαλέστερες χώρες για ταξίδι με πολύ χαμηλό δείκτη εγκληματικότητας, σε σύγκριση με την Ελλάδα. Οι τουρίστες νιώθουν ασφάλεια και η παρουσία αστυνομικών είναι παραπάνω από αρκετή, ειδικά σε πολυσύχναστα μέρη. Καλό είναι να έχετε πάντα μαζί σας το διαβατήριο.

Κατά τη διάρκεια πεζών μετακινήσεων αποφύγετε οποιαδήποτε μορφή ρύπανσης / ρίψης σκουπιδιών εκτός κάδων και συμμορφωθείτε με τον εθνικό Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ειδικότερα: Διέλευση μόνο από διάβαση πεζών, προσοχή στους σηματοδότες για αποφυγή ατυχημάτων και τυχόν προστίμων.

Ξεκινήστε πολύ νωρίτερα για το αεροδρόμιο Zvartnots κατά την πτήση της επιστροφής, έτσι ώστε να αποφύγετε ουρές στο check-in και αναμονή στους ελέγχους διαβατηρίων και ασφαλείας - ταυτοπροσωπίας, καθώς τις πρώτες πρωϊνές ώρες αναχωρούν αρκετές πτήσεις ταυτόχρονα και δημιουργείται αυξημένη κίνηση επιβατών.

Στο ταξίδι της επιστροφής φροντίστε να κρατήσετε ελάχιστα ή καθόλου χρήματα σε τοπικό νόμισμα, πριν την έξοδο από τη χώρα, καθώς τα αρμενικά AMD δεν γίνονται δεκτά για ανταλλαγή συναλλάγματος σε καμία ελληνική εμπορική τράπεζα ή στην Τράπεζα της Ελλάδας όταν επιστρέψετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα σας στο αεροδρόμιο Zvartnots.
BLOG

Πετάμε για Αρμενία με Aegean Airlines

LOW FARE CALENDAR

Βρείτε τις χαμηλότερες διαθέσιμες τιμές για το ταξίδι σας.
Αναζητήστε ημερομηνίες έως και 11 μήνες μπροστά.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γνωρίστε τους αρχαίους θρύλους

και τις βιβλικές ιστορίες της Αρμενίας