Ποτά


Τα εθνικά ποτά της Αρμενίας είναι αρκετά διάσημα στον κόσμο, ειδικά το αρμενικό κονιάκ και το κρασί.

ΚΑΦΕΣ

Οι Αρμένιοι, όπως και εμείς, λατρεύουν τον καφέ και αποτελεί σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας. Παραδοσιακά ψήνεται στη χόβολη με το απαραίτητο καϊμάκι. Συνοδεύεται με τα παρελκόμενα γλυκίσματα ή φρούτα. Στην Αρμενία θα βρείτε όλα τα είδη του καφέ, «ελληνικό» που εκεί ονομάζεται αρμενικό, εσπρέσο, καπουτσίνο, φίλτρου κλπ ακόμα και το δικό μας φραπέ σε ολόενα και περισσότερα μέρη εστίασης.

ΤΣΑΪ

Όσον αφορά το τσάι, αποτελεί επίσης δημοφιλές ρόφημα μεταξύ των Αρμενίων. Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών του χειμώνα, η κατανάλωση του τσαγιού αποτελεί και αυτό μέρος της καθημερινότητας. Αρκετά είδη και τύποι, εγχώρια και εισαγόμενα, μπορείτε να απολαύσετε ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι με μοναδικές γεύσεις, σε όμορφα και ζεστά καταστήματα που λειτουργούν αποκλειστικά ως Tea Rooms στην πόλη του Γερεβάν.

ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ

Το μεταλλικό νερό από το Jermuk είναι ένα ακόμα εγχώριο ποτό - ρόφημα της Αρμενίας και προέρχεται από τις αρχαίες ορεινές πηγές της επαρχίας του Jermuk. Διατίθεται σε γυάλινα και πλαστικά μπουκάλια και κυκλοφορεί σε φυσικό και ανθρακούχο. Τα νερά Jermuk διαθέτουν εξαιρετική ποιότητα και θεωρείται ιαματικά: συνιστώνται για άτομα που πάσχουν από γαστρίτιδα και γαστρικό έλκος, διαβήτη, ασθένειες του νευρικού συστήματος, ακόμη και κατάθλιψη. Με χημική ανάλυση, τα μεταλλικά νερά Jermuk είναι τα ίδια με αυτά του Karlovy Vary στην Τσεχία και του Zheleznovodsk στη Ρωσία.

ΜΠΡΑΝΤΥ - ΚΟΝΙΑΚ

Το Αρμενικό brandy, γνωστό τοπικά ως κονιάκ είναι ίσως το δημοφιλέστερο αλκοολούχο ποτό που εξάγεται από την Αρμενία. Έχει μακρά ιστορία παραγωγής. Το αρμενικό κονιάκ που παρασκευάζεται από το εργοστάσιο Yerevan Wine & Brandy Factory λέγεται ότι ήταν το αγαπημένο ποτό του βρετανού πολιτικού Winston Churchill που το έκανε παγκοσμίως διάσημο. Επίσης και του Ιωσήφ Στάλιν, του Φράνκλιν Ρούσβελτ και του Τσόρτσιλ στη διάσκεψη της Γιάλτας το 1945.

ΜΠΥΡΑ

Η μπύρα που παράγεται τοπικά θεωρείται ένα από τα αγαπημένα ποτά των Αρμενίων. Η βιομηχανία της χώρας αναπτύσσει μπύρα από βύνη κριθαριού. Η προετοιμασία της μπύρας στην Αρμενία ήταν γνωστή από την αρχαιότητα. Σύμφωνα με τον Έλληνα ιστορικό Ξενοφώντα, η κατασκευή μπύρας στην Αρμενία ξεκίνησε από τον 5ο-4ο αιώνα π.Χ. Οι πιο δημοφιλείς είναι οι Kotayk, Kilikia και Gyumri.

ΚΡΑΣΙ

Το αλκοολούχο ποτό με τη μεγαλύτερη ιστορία στην Αρμενία είναι το κρασί. Ένα από τα παλαιότερα οινοποιεία στον κόσμο ανακαλύφθηκε στην Αρμενία. Ιστορικά, τα οινοποιεία στην Αρμενία συγκεντρώνονταν κατά μήκος της κοιλάδας Ararat. Σήμερα, τα αρμενικά οινοποιεία συγκεντρώνονται στην περιοχή Areni (περιοχή Vayots Dzor). Εκτός από σταφύλια, στην Αρμενία μπορείτε να δοκιμάστε κρασί και από άλλα φρούτα, κυρίως ρόδι, βερίκοκο, κυδώνι κλπ.

ΒΟΤΚΑ

Oghi είναι ένα αρμενικό οινοπνευματώδες ποτό από απόσταξη φρούτων ή μούρων. Ονομάζεται και ως βότκα φρούτων, με το όνομα Aragh, η οποία είναι η γενική λέξη "βότκα" στα αρμενικά όλων των ειδών. Συνήθως παράγεται κατ' οικον παραδοσιακά όπως το αντίστοιχο δικό μας τσίπουρο.
Πετάμε για Αρμενία με Aegean Airlines

LOW FARE CALENDAR
Βρείτε τις χαμηλότερες διαθέσιμες τιμές για το ταξίδι σας
Armenia365 © 2020
ταξίδι αρμενία | ξενοδοχεία γερεβάν | πτήσεις αρμενία | car rental αρμενία | μνημεία αρμενία | αξιοθέατα αρμενία | μουσεία αρμενία | tours αρμενία