• Αρχική
  • Γαστρονομία
  • Αρμενική Κουζίνα
Γερεβάν
logo armenia365
Discover & Experience

Τουριστικός Οδηγός για την Αρμενία

Αρμενική Κουζίνα

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

Η αρμενική κουζίνα αντικατοπτρίζει την ιστορία και τη γεωγραφία όπου ζούσαν οι Αρμένιοι, καθώς και την ενσωμάτωση εξωτερικών επιρροών.

Η κουζίνα αντικατοπτρίζει επίσης τις παραδοσιακές καλλιέργειες γης και τα ζώα που εκτρέφονται σε περιοχές που κατοικούνται από Αρμένιους.

Η αρμενική κουζίνα ανήκει στην οικογένεια των γεύσεων της Μέσης Ανατολής, όπως η τουρκική, η περσική και η αραβική κουζίνα. Ιστορικά, έχουν υπάρξει αμοιβαίες επιρροές με όλες τις προαναφερθείσες κουζίνες, αν και η ακριβής φύση των επιρροών είναι νεφελώδης λόγω της έλλειψης έρευνας, των πολιτικών και εθνικιστικών εντάσεων και της στενής συνύπαρξης των Αρμενίων, Τούρκων, Κούρδων, και Ιρανών τους τελευταίους επτά αιώνες.

Ο έλληνας επισκέπτης δοκιμάζοντας αρμενικές γεύσεις θα αναγνωρίσει κοινά χαρακτηριστικά σε σύγκριση με την ελληνική και πολίτικη κουζίνα καθώς αρκετά φαγητά είναι ίδια.

Το εθνικό φαγητό των Αρμενίων είναι οι ντολμάδες με αμπελόφυλλα, ενώ μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το εξαιρετικό ψητό κρέας στα κάρβουνα που εδώ ονομάζεται χοροβάτς (khorovats).

Με την επίσκεψή σας στο Γερεβάν, τα πολυάριθμα εστιατόρια τοπικής κουζίνας αλλά και της ευρύτερης περιοχής (ρωσική, γεωργιανή, περσική) σας προσφέρουν αρκετές επιλογές γεύσεων και μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες σε χαμηλές τιμές. Δείτε τις επιλογές μας για καφέ, ποτό και φαγητό στη σχετική ενότητα Προτάσεις

Φαγητά

Φαγητά

Ποτά

Ποτά

Γλυκά

Γλυκά

Προϊόντα

Προϊόντα

Ετικέτες: κουζίνα, γαστρονομία

BLOG

Πετάμε για Αρμενία με Aegean Airlines

LOW FARE CALENDAR

Βρείτε τις χαμηλότερες διαθέσιμες τιμές για το ταξίδι σας.
Αναζητήστε ημερομηνίες έως και 11 μήνες μπροστά.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γνωρίστε τους αρχαίους θρύλους

και τις βιβλικές ιστορίες της Αρμενίας