Γεύσεις Ανατολής

Αρμενική Κουζίνα


Η αρμενική κουζίνα αντικατοπτρίζει την ιστορία και τη γεωγραφία όπου ζούσαν οι Αρμένιοι, καθώς και την ενσωμάτωση εξωτερικών επιρροών. Αντικατοπτρίζει επίσης τις παραδοσιακές καλλιέργειες γης και τα ζώα που εκτρέφονται σε περιοχές που κατοικούνται από Αρμένιους.
Η αρμενική κουζίνα ανήκει στην οικογένεια των γεύσεων της Μέσης Ανατολής, όπως η τουρκική, η περσική και η αραβική κουζίνα. Ιστορικά, έχουν υπάρξει αμοιβαίες επιρροές με όλες τις προαναφερθείσες κουζίνες, αν και η ακριβής φύση των επιρροών είναι νεφελώδης λόγω της έλλειψης έρευνας, των πολιτικών και εθνικιστικών εντάσεων και της στενής συνύπαρξης των Αρμενίων, Τούρκων, Κούρδων, και Ιρανών τους τελευταίους επτά αιώνες.
Ο έλληνας επισκέπτης δοκιμάζοντας αρμενικές γεύσεις θα αναγνωρίσει κοινά χαρακτηριστικά σε σύγκριση με την ελληνική και πολίτικη κουζίνα καθώς αρκετά φαγητά είναι ίδια.
Το εθνικό φαγητό των Αρμενίων είναι οι ντολμάδες με αμπελόφυλλα, ενώ μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το εξαιρετικό ψητό κρέας στα κάρβουνα που εδώ ονομάζεται χοροβάτς (khorovats).
Με την επίσκεψή σας στο Γερεβάν, τα πολυάριθμα εστιατόρια τοπικής κουζίνας αλλά και της ευρύτερης περιοχής (ρωσική, γεωργιανή, περσική) σας προσφέρουν αρκετές επιλογές γεύσεων και μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες σε χαμηλές τιμές. Δείτε τις επιλογές μας για καφέ, ποτό και φαγητό στη σχετική ενότητα Προτάσεις.

Φαγητά

Η Αρμενία είναι μια πολύ νόστιμη χώρα και προσφέρει στους επισκέπτες κάθε είδους πιάτα​.

Ποτά

Τα εθνικά ποτά της Αρμενίας είναι αρκετά διάσημα στον κόσμο, ειδικά το αρμενικό κονιάκ και το κρασί.

Γλυκά

Τα αρμενικά επιδόρπια και γλυκά είναι από τα πιο νόστιμα μεταξύ διαφορετικών κουζινών παγκοσμίως.

Τοπικά Προϊόντα

Τα παραδοσιακά προϊόντα της Αρμενίας περιλαμβάνουν γαλακτομικά είδη, φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα.
Πετάμε για Αρμενία με Aegean Airlines

LOW FARE CALENDAR
Βρείτε τις χαμηλότερες διαθέσιμες τιμές για το ταξίδι σας
Armenia365 © 2020
ταξίδι αρμενία | ξενοδοχεία γερεβάν | πτήσεις αρμενία | car rental αρμενία | μνημεία αρμενία | αξιοθέατα αρμενία | μουσεία αρμενία | tours αρμενία