ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ


YEREVAN

YEREVAN
Το Γερεβάν είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Αρμενίας, με 1.000.000 κατοίκους. Είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Ραζντάν και αποτελεί το διοικητικό, πολιτιστικό και βιομηχανικό κέντρο της χώρας.

GYUMRI

SHIRAK
Το Γκιουμρί είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αρμενίας, αποτελώντας παράλληλα δήμο και διοικητικό κέντρο της επαρχίας Σιράκ στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.
  • YEREVAN

    YEREVAN
    Το Γερεβάν είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Αρμενίας, με 1.000.000 κατοίκους. Είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Ραζντάν και αποτελεί το διοικητικό, πολιτιστικό και βιομηχανικό κέντρο της χώρας.
  • GYUMRI

    SHIRAK
    Το Γκιουμρί είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αρμενίας, αποτελώντας παράλληλα δήμο και διοικητικό κέντρο της επαρχίας Σιράκ στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.
ARMAVIR

ECHMIADZIN

Το Βαγαρσαπάτ, γνωστό και ως Ετσμιατζίν είναι η τέταρτη σε μέγεθος πόλη της Αρμενίας και το πνευματικό κέντρο των Αρμενίων, καθώς αποτελεί την έδρα του Καθολικού Καρεκίν Β΄, επικεφαλής της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας.
LORI

VANADZOR

Το Βαναντζόρ είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αρμενίας που υπηρετεί ως η πρωτεύουσα της επαρχίας Λορί στο βόρειο τμήμα της χώρας. Βρίσκεται περίπου 128 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας του Γερεβάν.
TAVUSH

DILIJAN

Το Ντιλιτζάν, είναι μια λουτρόπολη στη Επαρχία Ταβούς της Αρμενίας. Συνήθως ονομάζεται Αρμένικη Ελβετία ή Μικρή Ελβετία από τους ντόπιους, είναι ένα από τα πιο σημαντικά θέρετρα της Αρμενίας, που βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Πάρκο Ντιλιτζάν.
GEGHARKUNIK

SEVAN

Το Σεβάν είναι πόλη και αστική δημοτική κοινότητα, καθώς και ένα από τα δημοφιλέστερα θέρετρα της Αρμενίας στην επαρχία Γκεγαρκουνίκ, στις βορειοδυτικές ακτές της λίμνης Σεβάν.
VAYOTS DZOR

JERMUK

Το Τζερμούκ είναι ορεινή λουτρόπολη και το κέντρο της αστικής κοινότητας Τζερμούκ στην επαρχία Βαγιότς Ντζορ στο νότιο τμήμα της Αρμενίας, σε απόσταση 53 χιλιομέτρων ανατολικά από την επαρχιακή πρωτεύουσα Γεγεγκναντζόρ. Θεωρούταν ένας από τους δημοφιλείς προορισμούς για ιατρικό τουρισμό στη Σοβιετική Ένωση.
KOTAYK

TSAKHKADZOR

Το Τσαγκαντζόρ είναι λουτρόπολη και αστική δημοτική κοινότητα, καθώς και ένα από τα δημοφιλέστερα θέρετρα υγείας στην Αρμενία, που βρίσκεται στα βόρεια της πρωτεύουσας Γερεβάν στην επαρχία Κοτάικ.
SYUNIK

GORIS

Η Γκορίς είναι πόλη στην επαρχία Σιουνίκ στα νότια της Αρμενίας. Βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Γκορίς, 254 χιλιόμετρα από την αρμενική πρωτεύουσα Γερεβάν και 67 χιλιόμετρα από το επαρχιακό κέντρο Καπάν.
SYUNIK

SISIAN

Το Σισιάν είναι πόλη στην επαρχία Σιουνίκ στα νότια της Αρμενίας. Βρίσκεται στον ποταμό Βοροτάν, 6 χιλιόμετρα νότια από τον αυτοκινητόδρομο Γερεβάν-Μεγρί, σε οδική απόσταση 217 χλμ. νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Γερεβάν και 115 χλμ βόρεια του επαρχιακού κέντρου Καπάν.

Επαρχίες


Οι 10 επαρχίες της Αρμενίας με την πρωτεύουσα κάθε περιοχής και τη χιλιομετρική απόσταση από το Γερεβάν.

ARAGATSOTN

ΕΚΤΑΣΗ: 2.756 KM²
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: 132.925
Βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της χώρας με έκταση 2,756 km². Η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας είναι η πόλη Ashtarak (23χλμ από το Γερεβάν).(Φωτό: Ποταμός Amberd)

ARARAT

ΕΚΤΑΣΗ: 2.090 KM²
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: 260.367
Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη είναι το Artashat (32 χλμ από Γερεβάν). Η επαρχία πήρε το όνομά της από το βιβλικό όρος Άραρατ. Συνορεύει με την Τουρκία από τη Δύση και την Αυτόνομη Δημοκρατία Nakhchivan του Αζερμπαϊτζάν από το νότο. (Φωτό: Khor Virap)

ARMAVIR

ΕΚΤΑΣΗ: 1,242 KM²
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: 265,770
Eπαρχία στο δυτικό τμήμα της Αρμενίας. Βρίσκεται στην πεδιάδα Ararat που κυριαρχεί το όρος Ararat από το νότο και το όρος Aragats από το βορρά, η πρωτεύουσα της επαρχίας είναι η πόλη του Armavir (45 χλμ από το Γερεβάν), ενώ η μεγαλύτερη πόλη είναι το Vagharshapat. Η επαρχία έχει συνολικά 72 χλμ. σύνορα με την Τουρκία στα νότια και στα δυτικά. (Φωτό Κάστρο Metsamor)

GEGHARKUNIK

ΕΚΤΑΣΗ: 5,349 KM²
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: 235,075
Η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη είναι το Gavar (95 χλμ από το Γερεβάν). Βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της Αρμενίας, που συνορεύει με το Αζερμπαϊτζάν και την περιοχή Shahumyan της de facto Δημοκρατίας του Artsakh. Με έκταση 5.349 χλμ. είναι η μεγαλύτερη επαρχία της Αρμενίας. (Φωτό Μοναστήρι Sevanavank)

KOTAYK

ΕΚΤΑΣΗ: 2.086 KM²
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: 254.397
Βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Η πρωτεύουσα του είναι το Hrazdan (54 χλμ από το Γερεβάν) και η μεγαλύτερη πόλη είναι το Abovyan. Πήρε το όνομά της από το φαράγγι Kotayk της επαρχίας Ararat της Αρχαίας ιστορικής Αρμενίας. (Φωτό Azat)

LORI

ΕΚΤΑΣΗ: 3.799 KM²
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: 235.537
Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας, που συνορεύει με τη Γεωργία. Το Vanadzor (118 χλμ από το Γερεβάν) είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας. Άλλες σημαντικές πόλεις περιλαμβάνουν το Stepanavan, Alaverdi και Spitak. (Φωτό Khorakert)

SYUNIK

ΕΚΤΑΣΗ: 4.506 KM²
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: 141.771
Είναι η νοτιότερη επαρχία της Αρμενίας. Συνορεύει με την επαρχία Vayots Dzor από το βορρά, με το Nakhchivan του Αζερμπαϊτζάν από τη Δύση, την de facto ανεξάρτητη Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ από τα ανατολικά και το Ιράν από το νότο. Η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη είναι το Kapan (294 χλμ από το Γερεβάν). (Φωτό Piramids Stones Kapan)

SHIRAK

ΕΚΤΑΣΗ: 2.680 KM²
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: 251.941
Βρίσκεται στα βορειοδυτικά της χώρας, που συνορεύει με την Τουρκία στα δυτικά και τη Γεωργία στο βορρά. Η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη είναι το Gyumri (122 χλμ από το Γερεβάν). (Φωτό λίμνη Arpi)

TAVUSH

ΕΚΤΑΣΗ: 2,704 KM²
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: 128,609
Βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Αρμενίας και συνορεύει με τη Γεωργία από το Βορρά και το Αζερμπαϊτζάν από τα ανατολικά. Πρωτεύουσα είναι το Ijevan (133 χλμ από το Γερεβάν). Εσωτερικά συνορεύει με την επαρχία Gegharkunik από το νότο, την επαρχία Kotayk από τη νοτιοδυτική και την επαρχία Lori από τη δύση. (Φωτό λίμνη Gosh)

VAYOTS DZOR

ΕΚΤΑΣΗ: 2,308 KM²
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: 58,324
Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της χώρας, που συνορεύει με το Nakhchivan του Αζερμπαϊτζάν στα δυτικά και την περιοχή Kalbajar στα ανατολικά. Καλύπτει έκταση 2.308 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Με πληθυσμό μόλις 53.230, είναι η πιο αραιοκατοικημένη επαρχία της χώρας. (Φωτό Jermuk)
Πετάμε για Αρμενία με Aegean Airlines

LOW FARE CALENDAR
Βρείτε τις χαμηλότερες διαθέσιμες τιμές για το ταξίδι σας.
Αναζητήστε ημερομηνίες έως και 11 μήνες μπροστά.
Armenia365 © 2019
ταξίδι αρμενία | ξενοδοχεία γερεβάν | πτήσεις αρμενία | car rental αρμενία | μνημεία αρμενία | αξιοθέατα αρμενία | μουσεία αρμενία | tours αρμενία