Γερεβάν
logo armenia365
Εκκλησίες & Μονές

Τουριστικός Οδηγός για την Αρμενία
Khor Virap

Khor Virap

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Το Khor Virap (Χορ Βιράπ) είναι ένα μοναστήρι της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας που βρίσκεται στην κοιλάδα Ararat της Αρμενίας, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, περίπου 8 χλμ νότια του Artashat, στην επαρχία Ararat.

Το Χορ Βιράπ, που σημαίνει «βαθύ πηγάδι», ήταν η κατοικία του Αρμένιου Καθολικού.

Η αξιοσημείωτη θέση του Khor Virap ως μοναστήρι και τόπος προσκυνήματος αποδίδεται στο γεγονός ότι ο Grigor Lusavorich, ο οποίος αργότερα έγινε ο Άγιος Γρηγόριος ο Φωτιστής, αρχικά φυλακίστηκε εδώ για 13 χρόνια από τον βασιλιά Tiridates III της Αρμενίας. Ο Άγιος Γρηγόριος μετατράπηκε αργότερα σε θρησκευτικό μέντορα του βασιλιά και καθοδήγησε τη δραστηριότητα για τον εκχριστιανισμό της χώρας. Το έτος 301, η Αρμενία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που ανακηρύχθηκε χριστιανικό έθνος.

Ένα παρεκκλήσι αρχικά κτίστηκε το 642 μ.Χ. στο χώρο του Kirat Virap από τον Καθολικό Nerses III προς τιμή του Αγίου Γρηγορίου. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, επανοικοδομήθηκε επανειλημμένα. Το 1662 κτίστηκε το μεγαλύτερο εκκλησάκι γνωστό ως "St. Astvatsatsin" (Αγία Μητέρα του Θεού) γύρω από τα ερείπια του παλιού παρεκκλησίου, της μονής, της τράπεζας και των κελιών των μοναχών.

Ακόμα και σήμερα γίνονται τακτικά λειτουργίες.

Είναι πιθανώς ο πιο δημοφιλής τόπος προσκυνήματος στην Αρμενία.

Φωτο © Diego Delso

Ετικέτες: ararat, μοναστήρι, khor virap, artashat

BLOG

Πετάμε για Αρμενία με Aegean Airlines

LOW FARE CALENDAR

Βρείτε τις χαμηλότερες διαθέσιμες τιμές για το ταξίδι σας.
Αναζητήστε ημερομηνίες έως και 11 μήνες μπροστά.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γνωρίστε τους αρχαίους θρύλους

και τις βιβλικές ιστορίες της Αρμενίας