Πλατεία Δημοκρατίας

Πλατεία Δημοκρατίας

Η πλατεία Δημοκρατίας (Republic Square ή Hanrapetu'tyan Hraparak στα αρμενικά) είναι η μεγάλη κεντρική πλατεία της πόλης του Γερεβάν.

Περιτριγυρίζεται από τους οδούς Abovyan, Nalbandyan, Tigran Mets Avenue, Vazgen Sargsyan και Amiryan.

Σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα του Γερεβάν, Alexander Tamanyan ανάμεσα στο 1924 και το 1929 και έφτασε στη σημερινή της μορφή το 1952.

Περιβάλλεται από 7 επιβλητικά κτίρια, με το χαρακτηριστικό κόκκινο-πορτοκαλί χρώμα της ηφαιστειακής πέτρας (tufa), μεταξύ αυτών η παγκοσμίου κλάσης Εθνική Πινακοθήκη, το Κρατικό Μουσείο Αρμενικής Ιστορίας, το ξενοδοχείο Armenia Marriot και αρκετά κυβερνητικά κτήρια (Υπ. Εξωτερικών, Οικονομικών κλπ) με το παραδοσιακό ρολόι.

Το πιο διάσημο αξιοθέατο στην πλατεία είναι τα μελωδικά της συντριβάνια που τις καλοκαιρινές νύχτες «χορεύουν» στο ρυθμό της μουσικής και των φώτων, στο βορειοανατολικό μέτωπο της πλατείας μπροστά από την Εθνική Πινακοθήκη.

Κατά την σοβιετική περίοδο ήταν γνωστή ως πλατεία Λένιν, με άγαλμα του σοβιετικού ηγέτη  στο νοτιοδυτικό μέτωπο του χώρου που αφαιρέθηκε το 1990, λίγο πριν από την ανεξαρτησία της Αρμενίας.

Η πλατεία σε οβάλ σχεδίαση, έχει ένα πέτρινο μοτίβο στο κέντρο, που μοιάζει με ένα παραδοσιακό αρμενικό χαλί στην όψη από ψηλά.

Η πλατεία Δημοκρατίας είναι ο τόπος όπου πραγματοποιούνται οι σημαντικότερες εκδηλώσεις με την πιο σημαντική είναι η ετήσια στρατιωτική παρέλαση της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.

Πετάμε για Αρμενία με Aegean Airlines

LOW FARE CALENDAR
Βρείτε τις χαμηλότερες διαθέσιμες τιμές για το ταξίδι σας.
Αναζητήστε ημερομηνίες έως και 11 μήνες μπροστά.
Armenia365 © 2019
ταξίδι αρμενία | ξενοδοχεία γερεβάν | πτήσεις αρμενία | car rental αρμενία | μνημεία αρμενία | αξιοθέατα αρμενία | μουσεία αρμενία | tours αρμενία