Γερεβάν
logo armenia365
Φύση & Ύπαιθρος

Τουριστικός Οδηγός για την Αρμενία
Λίμνη Sevan

Λίμνη Sevan

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Η λίμνη Sevan είναι η μεγαλύτερη λίμνη στην Αρμενία και στην περιοχή του Καυκάσου. Είναι επίσης μια από τις μεγαλύτερες λίμνες φυσικών υδάτων υψηλού υψόμετρου στον κόσμο.

Η λίμνη Sevan βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της Αρμενίας, στην επαρχία Gegharkunik, σε υψόμετρο 1.900 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η συνολική έκταση της λίμνης είναι 940 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Τροφοδοτείται από 28 ποτάμια και ρέματα. Μόνο το 10% του εξερχόμενου νερού απορρόφαται από τον ποταμό Hrazdan, ενώ το υπόλοιπο 90% εξατμίζεται.

Η σημερινή μορφή της λίμνης προέρχεται από ανθρώπινη παρέμβαση που άλλαξε και το οικοσύστημα της περιοχής και σήμερα τελεί υπό την προστασία του Εθνικού Πάρκου Sevan.

Μαζί με τη λίμνη Van και τη λίμνη Urmia, η Sevan θεωρείται μία από τις τρεις μεγάλες λίμνες του ιστορικού βασιλείου της Αρμενίας, που συλλογικά αναφερόνταν ως οι «θάλασσες της Αρμενίας». Είναι η μόνη που απέμεινε στα όρια της σημερινής Δημοκρατίας της Αρμενίας.

Πολύ κοντά βρίσκεται και το μοναστήρι Sevanavank (φωτό) με την μαγευτική θέα που αξίζει μια σύντομη επίσκεψη, καθώς απέχει μόνο 45 λεπτά από την πρωτεύουσα Γερεβάν.

Ετικέτες: sevan, λίμνη

BLOG

Πετάμε για Αρμενία με Aegean Airlines

LOW FARE CALENDAR

Βρείτε τις χαμηλότερες διαθέσιμες τιμές για το ταξίδι σας.
Αναζητήστε ημερομηνίες έως και 11 μήνες μπροστά.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γνωρίστε τους αρχαίους θρύλους

και τις βιβλικές ιστορίες της Αρμενίας