Ζαρνί - Παρνί

Zarni - Parni
Επαρχία / Περιοχή
Lori
Απόσταση από κέντρο Γερεβάν
166 km
Αξιολόγηση
4.2

Το Zarni-Parni βρίσκεται σε ένα γραφικό φαράγγι με εκπληκτική πανοραμική θέα στο φρούριο Kayan, κοντά στο χωριό Haghpat, το οποίο είναι γνωστό για το μοναδικό συγκρότημα του μοναστηριού του στην επαρχία Lori.

Το ιστορικό συγκρότημα αποτελείται από τα οχυρά «Zarni er» και «Parni er» που ενσωματώνουν την ισχυρή βούληση και επιμονή των συμμετεχόντων στον αγώνα της εθνικής απελευθέρωσης των Αρμενίων καθώς και το σπήλαιο «Tsak er».

Σύμφωνα με ορισμένα ιστορικά αρχεία του 11ου-12ου αιώνα, ο σπουδαίος μελετητής και φιλόσοφος Hovhannes Imastaser έζησε και εργάστηκε σ 'αυτή τη σπηλιά.

Αυτά τα ιστορικά μνημεία είχαν ταφεί κάτω από παχιά στρώματα εδάφους και πυκνή δασική βλάστηση. Μετά την αποκατάσταση του δρόμου που οδηγούσε στο σπήλαιο, η περιοχή καθαρίστηκε και πέτρινα σκαλοπάτια δημιουργήθηκαν στο κάστρο «Parni er».

Η πλήρως ανακαινισμένη περιοχή έγινε ένα ιστορικό μουσείο που διαθέτει εκατοντάδες μοναδικά εκθέματα, αγροτικά εργαλεία και εξοπλισμό, όπως ξύλινα άροτρα, οικιακά αντικείμενα, μαγειρικά σκεύη, κανάτες, μεγάλα βάζα κρασιού και πολλά άλλα αντικείμενα που αντιπροσωπεύουν τον πολιτισμό και την καθημερινή ζωή των κατοίκων της περιοχής.

Η περιοχή του συγκροτήματος έχει γίνει ένα εξαιρετικό πολιτιστικό περιβάλλον που συνδυάζει το παλιό και το νέο. Το συγκρότημα στεγάζει παραδοσιακούς αμπελώνες, οινοποιείο και ταβέρνα. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν αρμενικά εθνικά πιάτα και άλλα καθώς και τοπικά κρασιά, να δοκιμάσουν τοξοβολία (τόξο, βαλλίστρα), να παίξουν βελάκια και σκάκι, να παρακολουθήσουν παιχνίδια και να αγοράσουν σουβενίρ.

Εάν θέλετε να απολαύσετε τον αστραφτερό νυχτερινό ουρανό και να ανανεωθείτε με θετική ενέργεια, μπορείτε να επισκεφθείτε το συγκρότημα λίγο πριν τη δύση του ηλίου και να περάσετε ένα αξέχαστο βράδυ δίπλα από τη φωτιά, στο επίπεδο παρατήρησης.


Πετάμε για Αρμενία με Aegean Airlines

LOW FARE CALENDAR
Βρείτε τις χαμηλότερες διαθέσιμες τιμές για το ταξίδι σας
ARMENIA365.COM ©
ταξίδι αρμενία | ξενοδοχεία γερεβάν | πτήσεις αρμενία | car rental αρμενία | μνημεία αρμενία | αξιοθέατα αρμενία | μουσεία αρμενία | tours αρμενία