15 λόγοι για να επισκεφθείτε την Αρμενία

15 λόγοι για να επισκεφθείτε την Αρμενία

4 1 1 1 1 1 4.00 (1 αξιολόγηση)

Σκεφτήκατε ποτέ να επισκεφτείτε την Αρμενία; Χρειάζεστε κάποια έμπνευση; Εδώ μπορείτε να διαβάσετε 15 λόγους για να επισκεφθείτε αυτή την ιστορική ευρωπαϊκή χώρα.


#1 ΟΡΟΣ ΑΡΑΡΑΤ

#1 ΟΡΟΣ ΑΡΑΡΑΤ

Για να δείτε το ωραιότερο βουνό στον κόσμο - το βιβλικό όρος Άραρατ, το ψηλότερο βουνό στον κόσμο από τη βάση του (όχι το επίπεδο της θάλασσας), όπου η κιβωτός του Νώε σταμάτησε μετά τον Μεγάλο Κατακλυσμό!


#2 ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ

#2 ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ

Η Αρμενία είναι η πρώτη επίσημη χριστιανική χώρα στον κόσμο από το 301 μ.Χ. Σημαίνει εδώ ότι θα δείτε τις παλαιότερες εκκλησίες και μοναστήρια του κόσμου που βρίσκονται σε εκπληκτική φυσική ομορφιά και περιβάλλον. Και όλα αυτά τα θαύματα της αρχιτεκτονικής βρίσκονται γύρω από το Γερεβάν σε μέγιστη απόσταση 200 χλμ.


#3 ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

#3 ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Για να ζήσετε την ασυνήθιστη φιλοξενία του αρμενικού λαού! Η αρμενική μυθολογία είναι η μόνη στον κόσμο που έχει Θεό Φιλοξενίας που ονομάζεται VANATOOR. Δεν είναι λοιπόν περίεργο ότι οι άνθρωποι μπορούν να σας προσκαλέσουν στα σπίτια τους για να μοιραστούν μαζί σας φαγητό ακόμα κι αν δεν σας γνωρίζουν.


#4 ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

#4 ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Για να δείτε το παλαιότερο παπούτσι στον κόσμο (ηλικίας 5500 ετών), καθώς και το παλαιότερο οινοποιείο στον κόσμο που βρίσκεται στο σπήλαιο Areni!


#5 ΑΡΜΕΝΙΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΚΟΝΙΑΚ

#5 ΑΡΜΕΝΙΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΚΟΝΙΑΚ

Για να δοκιμάσετε το αρμενικό κρασί από ρόδι και το πιο εξελιγμένο αρμενικό κονιάκ που αποτελεί και σήμα-κατατεθέν της Αρμενίας.


#6 ΒΕΡΙΚΟΚΑ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΑΡΑΡΑΤ

#6 ΒΕΡΙΚΟΚΑ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΑΡΑΡΑΤ

Για να δοκιμάσετε τα βερίκοκα που έχουν τα χρώματα οπως το ηλιοβασίλεμα της κοιλάδας Ararat. "Prunus armeniaca" στα Λατινικά σημαίνει "αρμενικό δαμάσκηνο", καθώς η Αρμενία είναι η πατρίδα του βερίκοκου, το μόνο φρούτο που περιέχει χρυσό στη σύνθεσή του.


#7 ΟΜΟΡΦΑ ΠΑΛΑΙΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΧΑΛΙΑ

#7 ΟΜΟΡΦΑ ΠΑΛΑΙΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΧΑΛΙΑ

Να αγοράσετε τα πιο όμορφα αρχαία ταπέτα και χαλιά στον κόσμο. Μερικοί εκθεσιακοί χώροι χαλιών προσφέρουν παλιά κομμάτια ως αντίκες. Το παλαιότερο χαλί παγκοσμίως είναι ένα αρμενικό χαλί που βρίσκεται σε μουσείο της Βιέννης.


#8 ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

#8 ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Για να δοκιμάσετε υγιεινά, βιολογικά και νόστιμα φαγητά, καθώς η αρμενική κουζίνα είναι μία από τις παλαιότερες και πιο γευστικές στον κόσμο.


#9 ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ TATEV WINGS

#9 ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ TATEV WINGS

Για να δοκιμάσετε το μακρύτερο τελεφερίκ του κόσμου (5,7 χλμ.), Τα φτερά "Tatev" θα σας οδηγήσουν στο τεράστιο μοναστικό συγκρότημα του Tatev (10ος αιώνας), πραγματικά ένα παραδεισένιο φρούριο - μοναστήρι τοποθετημένο στην άκρη ενός βαθύ φαραγγιού.


#10 ΜΝΗΜΕΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ UNESCO

#10 ΜΝΗΜΕΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ UNESCO

Το ανθός του φυτού «μη με λησμόνει» έγινε το επίσημο λογότυπο της εκατονταετηρίδας της Αρμενικής Γενοκτονίας (1915 – 2015).


#11 ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ

#11 ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ

Να περπατήσετε στον παλιό Δρόμο του Μεταξιού που ήταν μήκους περίπου 7000 χιλιομέτρων και τα 500 χιλιόμετρα περνούσαν από την Αρμενία.


#12 ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΑ ΤΟΠΙΩΝ

#12 ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΑ ΤΟΠΙΩΝ

Θα εκπλαγείτε από την ποικιλία των τοπίων αυτής της μικρής, αλλά αρχαίας χώρας με ιστορία πάνω από 5000 χρόνια. Από τα σχεδόν ξερά και άγονα μέρη έως τα αλπικά λιβάδια, τις χιονισμένες κορυφές και τις ακτές με λευκή άμμο της λίμνης Sevan, τα καταπράσινα δάση του Dilijan ή τα τεράστια κόκκινα βράχια του φαραγγιού Noravank.


#13 ΓΕΡΕΒΑΝ

#13 ΓΕΡΕΒΑΝ

Για να επισκεφθείτε μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου που είναι ακόμα κατοικημένες - το Γερεβάν, η πρωτεύουσα της Αρμενίας που ιδρύθηκε το 782 π.Χ. και το μεγαλύτερο μέρος των κτιρίων είναι χτισμένα με tufa (ροζ-κόκκινο χρώμα πέτρωμα), το οποίο εξορύσσεται στην Αρμενία. Το φρούριο Erebuni είναι 29 χρόνια παλαιότερο από τη Ρώμη.


#14 SPA ΣΤΟ JERMUK

#14 SPA ΣΤΟ JERMUK

Για να περάσετε λίγες μέρες στην πόλη - spa του Jermuk, το «κόσμημα» της Αρμενίας και είναι διάσημη για τις θερμές πηγές και το ιαματικό / μεταλλικό νερό.


#15 ΚΟΣΤΟΣ

#15 ΚΟΣΤΟΣ

Η Αρμενία είναι αρκετά προσιτή οικονομικά για να την επισκεφθείτε. Οι τιμές στην εστίαση σε εστιατόρια, μεταφορές, ξενοδοχεία και υπηρεσίες είναι αρκετά λογικές.

Πετάμε για Αρμενία με Aegean Airlines


LOW FARE CALENDAR
Βρείτε τις χαμηλότερες διαθέσιμες τιμές για το ταξίδι σας.
Αναζητήστε ημερομηνίες έως και 11 μήνες μπροστά.
Armenia365.com © 2019
ταξίδι αρμενία | ξενοδοχεία γερεβάν | πτήσεις αρμενία | car rental αρμενία | μνημεία αρμενία | αξιοθέατα αρμενία | μουσεία αρμενία | tours αρμενία