Το Γερεβάν γιορτάζει τα 2800 χρόνια από την ίδρυση της πόλης

Το Γερεβάν γιορτάζει τα 2800 χρόνια από την ίδρυση της πόλης (video)

21 Οκτωβρίου 2018

Το σαββατοκύριακο 20-21 Οκτωβρίου 2018 σηματοδοτεί την 2800η επέτειο από την ίδρυση του σημερινής πρωτεύουσας της Αρμενίας, Γερεβάν.

Το Γέρεβαν άνθισε ως πόλη γύρω από το φρούριο Erebuni, το οποίο ίδρυσε ο βασιλιάς των Urartu Argishti o Α', το 782 π.Χ. ενώ η λέξη Γερεβάν (Yerevan) αποτελεί εξελικτικό μετασχηματισμό της λέξης Erebuni.

Αρχαιολογικές ανασκαφές έχουν καταδείξει ότι το φρούριο Erebuni είναι στην πραγματικότητα ο πυλώνας του Γερεβάν, που βρίσκεται στο νότιο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας. Αρχαιολόγοι έχουν βάσιμες ενδείξεις ότι όλη η περιοχή πιθανόν να είναι μεγαλύτερη ακόμα και από 2.800 ετών.  Ήδη το Γερεβάν ξεπερνά σε ηλικία την «αιώνια πόλη», τη Ρώμη.

Οι Αρμενίοι λατρεύουν το Γερεβάν ενώ σημαντική θέση καταλαβάνει στις τέχνες και τον πολιτισμό της χώρας, καθώς αποτελεί πηγή έμπνευσης πολλών καλλιτεχνών.

Έτσι στις 20-21 Οκτωβρίου 2018 είναι το αποκορύφωμα όλων των εορτασμών για την επέτειο. Σε κάθε γωνιά του κέντρου της πόλης του Γερεβάν, ειδικά σε κεντρικά σημεία όπως η Northern Avenue, η Όπερα, το Cascade και αλλού, θα υπάρχουν αρκετές μικρές και μεγάλες γιορτές. Οι εκδηλώσεις στο Γερεβάν περιλαμβάνουν αθλητισμό, τραγούδια, χορούς, εκθέσεις χειροτεχνίας, διαγωνισμούς και άλλες ιδιαιτερότητες, οι οποίες θα ολοκληρωθούν με την κεντρική εκδήλωση στην πλατεία Δημοκρατίας με αρκετή μουσική και πυροτεχνήματα.

Επίσημη ιστοσελίδα εορτασμών Yerevan 2800 www.yerevan2800.am

Πηγή κεντρικής φωτό Facebook

Δείτε το παρακάτω εξαιρετικό βίντεο για την επέτειο 2.800 χρόνων  (Video © DroDrone)

ARMENIA365.COM ©
ταξίδι αρμενία | ξενοδοχεία γερεβάν | πτήσεις αρμενία | car rental αρμενία | μνημεία αρμενία | αξιοθέατα αρμενία | μουσεία αρμενία | tours αρμενία