• Αρχική
  • Αρμενία
  • Blog
  • Vardavar: Η γιορτή του «μπουγελώματος» στην Αρμενία
Γερεβάν
logo armenia365
Discover & Experience

Τουριστικός Οδηγός για την Αρμενία
Vardavar

Vardavar: Η γιορτή του «μπουγελώματος» στην Αρμενία

4 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

Το Vardavar είναι ένα φεστιβάλ στην Αρμενία όπου οι άνθρωποι καταβρέχουν ο ένας τον άλλον με νερό, σε μια άτυπη εθνική γιορτή μπουγελώματος.

Το Vardavar ή «Παγκόσμια Ημέρα του Νερού» συμβαίνει σε όλη τη χώρα τον Ιούλιο, 14 εβδομάδες μετά το Πάσχα. Αν και τώρα πλέον αποτελεί χριστιανική παράδοση ως ευλογία και σημάδι κάθαρσης, η ιστορία του Βαρνταβάρ χρονολογείται από παγανιστικές εποχές.

Νωρίς το πρωί, όλοι - ενήλικες και παιδιά, φίλοι ή ξένοι - βγαίνουν στο δρόμο για να καταβρέξουν ο ένας τον άλλον με νερό. Οι άνθρωποι ρίχνουν κουβάδες νερού από τα παράθυρά τους, τα παιδιά παίζουν στα σιντριβάνια νερού, ακόμα και οι οδηγοί με νεροπίστολα μέσα από αυτοκίνητα. Ως τουρίστες είναι σχεδόν αδύνατο να μην συμμετάσχετε έστω και λίγο, θα εκτιμήσετε όμως το δροσερό νερό ως μια πολύ αναγκαία ανάπαυλα από τις καυτές θερμοκρασίες του καλοκαιριού της Αρμενίας.

Η ετυμολογία της λέξης "Vardavar" προέρχεται από το "vard" που σημαίνει "τριαντάφυλλο" στα αρμενικά, αλλά οι εξηγήσεις για τη σύνδεση του ρόδου σε αυτό το φαινομενικά παγανιστικό φεστιβάλ είναι αρκετά ποικίλες. Σύμφωνα με την Αρμενική Εκκλησία, για να μιμηθούν το λουτρό της Astghik (θεά του νερού, της ομορφιάς, της αγάπης και της γονιμότητας), οι άνθρωποι θα "ψεκάσουν" ο ένας τον άλλον με ροδόνερο και θα διοργανώσουν ένα ειδικό φεστιβάλ τριαντάφυλλων.

 

Ετικέτες: vardavar

BLOG

Πετάμε για Αρμενία με Aegean Airlines

LOW FARE CALENDAR

Βρείτε τις χαμηλότερες διαθέσιμες τιμές για το ταξίδι σας.
Αναζητήστε ημερομηνίες έως και 11 μήνες μπροστά.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γνωρίστε τους αρχαίους θρύλους

και τις βιβλικές ιστορίες της Αρμενίας