Γερεβάν
logo armenia365
Discover & Experience

Τουριστικός Οδηγός για την Αρμενία
Μέσα Συγκοινωνίας στην Αρμενία

Μέσα Συγκοινωνίας στην Αρμενία

Με ενοικίαση αυτοκινήτου

Με ενοικίαση αυτοκινήτου

Εάν αποφασίσετε να ενοικιάσετε αυτοκίνητο, υπάρχει μεγάλος αριθμός εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων, όπως SIXT, Europcar, Hertz, με σημεία εξυπηρέτησης στο αεροδρόμιο Zvartnots και στο κέντρο του Γερεβάν.


Με ταξί ή αυτοκίνητο με οδηγό

Με ταξί ή αυτοκίνητο με οδηγό

Για τον μέσο δυτικό τουρίστα, η ιδανική επιλογή είναι να νοικιάσετε ταξί ή διαφόρων τύπου αυτοκίνητο με οδηγό για να μεταβείτε σχεδόν παντού στη χώρα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Εάν έχετε αποφασίσει να ταξιδέψετε με βάρος και όγκο στις αποσκευές, τότε η μετάβαση με ταξί αποτελεί μονόδρομο. Μπορείτε να διαπραγματευτείτε την τιμή πριν ξεκινήσετε αν δεν υπάρχει ταξίμετρο. Το ταξί είναι μια καλή επιλογή σε μεγαλύτερα ταξίδια, ειδικά αν δεν σας αρέσει να περιμένετε ένα μίνι μπας για ώρες.


Με μετρό

Με μετρό

Το μετρό του Γερεβάν είναι ένα γρήγορο μέσο μετακίνησης που εξυπηρετεί την πρωτεύουσα της Αρμενίας, με μία γραμμή και 10 σταθμούς.


Με mini-bus ή λεωφορείο

Με mini-bus ή λεωφορείο

Η δημόσια συγκοινωνία είναι καλή και φθηνή στην Αρμενία αλλα δεν υπάρχουν αντίστοιχα ΚΤΕΛ όπως στην Ελλάδα. Μπορεί να αντιμετωπίσετε δυσκολία να φτάσετε σε πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες εκτός κατοικημένων περιοχών. Κάθε πόλη προσφέρει τοπική συγκοινωνία στα γύρω χωριά και σύνδεση με το Γερεβάν. Τα περισσότερα δρομολόγια μεταξύ των πόλεων είναι με mini-bus 12-14 θέσεων ή λεωφορεία 40+ θέσεων. Το Γερεβάν διαθέτει διάφορους σταθμούς ανταλλαγής λεωφορείων που εξυπηρετούν ολόκληρη τη χώρα, ανάλογα με το πού θέλετε να πάτε, θα πρέπει να μάθετε ποιος σταθμός λεωφορείων εξυπηρετεί την περιοχή του προορισμού σας.


Με τρένο

Με τρένο

Υπάρχουν τρένα που κινούνται εσωτερικά στην Αρμενία, αλλά ειναι αρκετά παλιά και σοβιετικής εποχής τρένα και εξαιρετικά αργά μέσα μεταφοράς για μετακίνηση. Τα τρένα μπορούν να σας μεταφέρουν στο Γκιουμρί και από εκεί στο Alaverdi και τη Γεωργία ή μπορούν να φτάσουν στη λίμνη Σεβάν και πέριξ.


Με ποδήλατο

Με ποδήλατο

Λόγω της ορεινής τοποθεσίας και των εδαφών, η ποδηλασία δεν είναι και τόσο κοινός τρόπος μεταφοράς στην Αρμενία, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη.


Με αεροπλάνο

Με αεροπλάνο

Δεν εκτελούνται εσωτερικές πτήσεις στην Αρμενία, δεδομένου ότι υπάρχουν μόνο δύο αεροδρόμια εν λειτουργία σε αυτή τη μικρή χώρα.


Με ημερήσια εκδρομή

Με ημερήσια εκδρομή

Μια από τις καλύτερες επιλογές για να φτάσετε σε αρκετές τουριστικές τοποθεσίες - μερικές από τις οποίες δεν έχουν εύκολα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε αντίθεση με τις πολυήμερες εκδρομές. Μπορείτε να επιλέξετε από ποικιλία από μισές έως ολόκληρες ημερήσιες εκδρομές που περιλαμβάνουν ένα μεγάλο αριθμό από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της χώρας. Μερικοί από τους πιο απομακρυσμένους και εξωτικούς προορισμούς απαιτούν ειδικό σχεδιασμό και συνεννόηση.


Με τουριστικό πρακτορείο

Με τουριστικό πρακτορείο

Εκτός από τις πολυάριθμες ημερήσιες εκδρομές, μπορείτε να επιλέξετε ένα πακέτο πολυήμερων εκδρομών και περιοδείας (tours) στην Αρμενία.

BLOG

Πετάμε για Αρμενία με Aegean Airlines

LOW FARE CALENDAR

Βρείτε τις χαμηλότερες διαθέσιμες τιμές για το ταξίδι σας.
Αναζητήστε ημερομηνίες έως και 11 μήνες μπροστά.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γνωρίστε τους αρχαίους θρύλους

και τις βιβλικές ιστορίες της Αρμενίας