Γερεβάν
logo armenia365
Φύση & Ύπαιθρος

Τουριστικός Οδηγός για την Αρμενία
Αστροφυσικό Παρατηρητήριο Byurakan

Αστροφυσικό Παρατηρητήριο Byurakan

4 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

Το Αστροφυσικό Παρατηρητήριο Byurakan είναι ένα αστρονομικό παρατηρητήριο που ανήκει και λειτουργεί από την Αρμενική Ακαδημία Επιστημών.

Το Byurakan Astrophysical Observatory (BAO) ιδρύθηκε το 1946 με πρωτοβουλία του ακαδημαϊκού Victor Ambartsumian, ο οποίος έγινε ο πρώτος διευθυντής του παρατηρητηρίου. Βρίσκεται στη γραφική νότια πλαγιά του βουνού Aragatsστο χωριό Byurakan της Αρμενίας.

Στο παρατηρητήριο έχουν εγκατασταθεί πέντε όργανα παρατήρησης, το μεγαλύτερο από τα οποία είναι 2,6 μέτρα το τηλεσκόπιο Cassegrain. Οι επιστημονικές έρευνες του παρατηρητηρίου σχετίζονται κυρίως με τα φαινόμενα αστάθειας που συμβαίνουν στο Σύμπαν. Από το 1946 πραγματοποιήθηκαν πολυάριθμες επιστημονικές συναντήσεις στο Byurakan, συμπεριλαμβανομένων συμποσίων της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης (IAU).

Το αρχιτεκτονικό σύνολο του παρατηρητηρίου, το οποίο αποτελείται από δύο - το λειτουργικό τμήμα που περιλαμβάνει τους πύργους των τηλεσκοπίων, τα διοικητικά και εργαστηριακά κτίρια, το συνεδριακό κέντρο, τον ξενώνα κλπ. Και το campus που σχεδιάστηκε από τον διάσημο Αρμένιο αρχιτέκτονα Samvel Safarian.

Εκτός από την επιστημονική έρευνα, το παρατηρητήριο παρέχει ενημερωτική δραστηριότητα καθώς και εκδρομές και διαλέξεις για ερασιτέχνες.

Για εκδρομές γύρω από το Παρατηρητήριο Byurakan και / ή για συμμετοχή σε γρήγορες σειρές αστρονομικών παρατηρήσεων, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα www.bao.am

Ετικέτες: aragats, aragatsotn

BLOG

Πετάμε για Αρμενία με Aegean Airlines

LOW FARE CALENDAR

Βρείτε τις χαμηλότερες διαθέσιμες τιμές για το ταξίδι σας.
Αναζητήστε ημερομηνίες έως και 11 μήνες μπροστά.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γνωρίστε τους αρχαίους θρύλους

και τις βιβλικές ιστορίες της Αρμενίας