Κρασί, μουσική, γαστρονομικές απολαύσεις: Αρκετά φεστιβάλ στην Αρμενία το 2020

Κρασί, μουσική, γαστρονομικές απολαύσεις: Αρκετά φεστιβάλ στην Αρμενία το 2020

14 Ιανουαρίου 2020

Περισσότερες από 20 διαφορετικές εκδηλώσεις αναμένονται το 2020 στην Αρμενία, όπως οι Ημέρες του Κρασιού του Γερεβάν, το Φεστιβάλ Dolma, το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Sevan, που υπόσχονται αξέχαστες στιγμές για τους επισκέπτες.

Yerevan Wine Days

Αυτό το φεστιβάλ αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαΐου στην οδό Saryan στο κέντρο του Γερεβάν. Είναι αφιερωμένο στην παρουσίαση και ανάπτυξη των αρμενικών παραδόσεων του κρασιού. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Areni Wine Festival foundation. Στο χώρο θα προσφέρονται τα καλύτερα αρμενικά κρασιά, καθώς και γκουρμέ φαγητό και ζωντανή μουσική.


Dolma Festival

Και αυτό το φεστιβάλ αναμένεται επίσης τον Μάιο και θα λάβει χώρα κοντά στον Καθεδρικό Ναό του Zvartnots. Αρκετά αρμενικά εστιατόρια, άτομα και οργανώσεις συμμετέχουν συνήθως. Η γιορτή είναι αφιερωμένη στην παρουσίαση του μαγειρέματος των διαφόρων τύπων αρμενικού παραδοσιακού ντολμά. Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν περισσότερα από 60 είδη αυτού του γεύματος και να απολαύσουν παραδοσιακή λαϊκή μουσική.


Sheep Shearing Festival

Αυτή η μοναδική γιορτή θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, στο χωριό Khot (επαρχία Syunik). Το φεστιβάλ παρουσιάζει μια αρχαία παράδοση κουρέματος προβάτων για την παραγωγή προϊόντων από μαλλί. Σύμφωνα με την παράδοση, το μαλλί χρησιμοποιείται για την ύφανση χαλιών. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ λαμβάνει χώρα διαγωνισμός κουρέματος προβάτων. Ζωντανή μουσική, τοπική κουζίνα και πολλά άλλα συνοδεύουν το φεστιβάλ.


Sevan International Music Festival

Αυτό το φεστιβάλ συγκεντρώνει στην πανέμορφη λίμνη Σεβάν τη μουσική, τον αθλητισμό, τις τέχνες και άλλες εκδηλώσεις ψυχαγωγίας και αναψυχής. Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Sevan προγραμματίζεται για τις αρχές Αυγούστου.


Honey and Berry Festival

Φυσικό και βιολογικό μέλι, τοπικά φρούτα, τραγούδια και χορούς - οι αγρότες θα παρουσιάσουν το καλύτερο στην επαρχία Tavush τον Αύγουστο. Εκτός από έναν ειδικό διαγωνισμό κέικ μελιού, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην επαρχία Tavush. Αυτό το φεστιβάλ πραγματοποιείται ετησίως από το 2012.


Barbecue Festival

Κάθε χρόνο, τον Αύγουστο, η πόλη Akhtala μετατρέπεται σε παρέλαση με μπάρμπεκιου, με τους καλύτερους σεφ σε ολόκληρη τη χώρα να παρουσιάζουν πώς να φτιάξουν το τέλειο ψητό κρέας. Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν το καλύτερο βόειο κρέας, χοιρινό, κοτόπουλο, αρνί, ψάρι, λαχανικά και άλλα είδη μπάρμπεκιου.


1000 years of village life

Αυτό το Σεπτέμβριο είναι η τέλεια ευκαιρία να γνωρίσετε τη ζωή στο χωριό από κοντά, να δοκιμάσετε παραδοσιακές αρμενικές γαστρονομικές απολαύσεις, και να συμμετέχετε προσωπικά στη διαδικασία μαγειρέματος. Όλες οι πιο συναρπαστικές αγροτικές παραδόσεις σε ένα μέρος.


Gutan Festival

Το Φεστιβάλ Gutan είναι η καλύτερη ευκαιρία για να γνωρίσετε τους εθνικούς χορούς και τη μουσική της Αρμενίας. Διεξάγεται στο Γερεβάν. Ο εορτασμός της παραδοσιακής αρμενικής μουσικής και χορού φέρνει κοντά τους νέους και την μεγαλύτερη γενιά σε διασκέδαση, απολαμβάνοντας τη ζεστή ατμόσφαιρα.


Tea and Coffee Festival

Το πρώτο Φεστιβάλ Τσαγιού και Καφέ πρόκειται να πραγματοποιηθεί κοντά στη λίμνη των Κύκνων στο κέντρο του Γερεβάν τον Οκτώβριο. Αυτό το φεστιβάλ θα είναι μια πραγματική γιορτή για τους λάτρεις του καφέ και του τσαγιού. Οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν διάφορα είδη τσαγιού, καφέ, αρτοσκευάσματα, να συμμετέχουν σε διαγωνισμό και φυσικά να απολαύσουν ζωντανή μουσική. Θα πραγματοποιηθεί επίσης έκθεση.


Areni Wine Festival

Οι γνώστες του κρασιού συναντώνται στην πόλη Areni το πρώτο Σάββατο του Οκτωβρίου για να συμμετάσχουν σε αυτό το παραδοσιακό φεστιβάλ. Οι οινοπαραγωγοί από τις κοντινές πόλεις παρουσιάζουν τα προϊόντα τους, καθώς και παραδοσιακά φαγητά της εθνικής κουζίνας. Παρουσιάζονται έως και 100 διαφορετικοί τύποι οίνων.


International Lavash Day (ΝΕΟ)

Η πρώτη International Lavash Day (λαβάς, το διάσημο αρμενικό ψωμί) θα λάβει χώρα στις αρχές Αυγούστου του 2020 και αναμένεται να αποτελέσει ένα παραδοσιακό φεστιβάλ και να τονώσει τον τουρισμό.

Το φεστιβάλ θα χρηματοδοτηθεί από το Dar Foundation, σε συνεργασία με την επαρχιακή διοίκηση Gegharkunik και το Areni Festival Foundation. Η Διεθνής Ημέρα Lavash θα πραγματοποιηθεί στο Tsaghkunk, ένα χωριό στην επαρχία Gegharkunik.


Άλλα προγραμματισμένα φεστιβάλ περιλαμβάνουν το Yell Extreme Festival, My Handmade Armenia Festival, Peace CrossRoads, Yerevan Music Night και πολλά άλλα.

ARMENIA365.COM ©
ταξίδι αρμενία | ξενοδοχεία γερεβάν | πτήσεις αρμενία | car rental αρμενία | μνημεία αρμενία | αξιοθέατα αρμενία | μουσεία αρμενία | tours αρμενία