Πρωτοχρονιά στην Αρμενία

5 λόγους για να γιορτάσετε την Πρωτοχρονιά στην Αρμενία (video)

30 Δεκέμβριος 2015

Εάν αναρωτιέστε πού να περάσατε τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, θα προσπαθήσουμε να σας πείσουμε ότι η Αρμενία είναι μια από τις καλύτερες επιλογές. Ακολουθούν οι λόγοι:

1. Το τραπέζι του νέου έτους δεν ήταν ποτέ τόσο υγιεινό και ανθυγιεινό ταυτόχρονα!

Η αρμενική κουζίνα είναι πάντα πολύ φυσική, όλα τα πιάτα έχουν φανταστική γεύση με τα συστατικά τους, υπάρχει πάντα αρκετό φαγητό σε μια Αρμενική γιορτή και πολύ εύκολα τρώτε παραπάνω εδώ., οόπς δηλαδή και στην ελλάδα.

2. Πουθενά αλλού δεν θα ακούσετε τέτοιες όμορφες και αυθεντικές προπόσεις και ευχές όπως στην Αρμενία.

Οι άνθρωποι λένε ότι όλες οι ειλικρινείς ευχές γίνονται πραγματικότητα, αν ευχηθείτε τα Χριστούγεννα ή το Νέο Έτος. Φανταστείτε πόση καλοσύνη θα λάβετε, σε αυτή την ευλογημένη γη, με τόσες ευχές από τους ντόπιους, που είναι διάσημοι για την καλοσύνη και τη φιλοξενία τους! Τέλος, οι Αρμένιοι γιορτάζουν το Νέο Έτος δύο φορές - στις 31 Δεκεμβρίου και στη Νέα Παλιά Πρωτοχρονιά στις 13 Ιανουαρίου, οπότε αν δεν κατορθώσατε στις 31, μπορείτε να πιάσετε τη δεύτερη γιορτή.

3. Θα βρείτε τον τέλειο συνδυασμό ηλίου, χειμωνιάτικης λάμψης και ειλικρινούς αγάπης στο τραπέζι των διακοπών σας, το οποίο δεν είναι πλήρες χωρίς το περίφημο αρμενικό κονιάκ.

Το αρμενικό κονιάκ είναι ένα από τα σημαντικότερα σύμβολα για τους Αρμένιους, αφού με αγάπη και αρκετή προσπάθεια το έχουν κάνει μοναδικό. Θα εκπλαγείτε με την αντίθεση χιονιού και ήλιου στην Αρμενία, που προσφέρει μια ζεστή και χαρούμενη διάθεση.

4. Ήρθε η ώρα να εξοικειωθείτε με αρμενικές παραδόσεις Πρωτοχρονιάς και Χριστουγέννων, χωρίς να σας λείψουν καν οι παραδόσεις της Ελλάδας.

Στο βράδυ της Πρωτοχρονιάς ολόκληρη η οικογένεια συγκεντρώνεται γύρω από το εορταστικό τραπέζι που γιορτάζει αυτή τη μαγευτική γιορτή μέχρι το πρωί απολαμβάνοντας μια ποικιλία από παραδοσιακά γλυκά. Την ημέρα των Χριστουγέννων στις 5 Ιανουαρίου, όλοι οι Αρμένιοι πηγαίνουν στην εκκλησία και συμμετέχουν στη λειτουργία και στη συνέχεια γιορτάζουν τα Χριστούγεννα σε ένα τραπέζι φίλων και συγγενών μεταξύ των οποίων μπορεί να είστε και εσείς, καθώς οι Αρμένιοι ευχαρίστως συναντούν νέους φίλους.

5. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε να επισκεφθείτε πολλά αξιοθέατα της Αρμενίας, καθώς η χώρα είναι μικρή, η οποία επιτρέπει να περάσετε την Πρωτοχρονιά σε διαφορετικές τοποθεσίες.

Ιστορικά και μοντέρνα πολύχρωμα εστιατόρια, μεσαιωνικά μοναστήρια και συναρπαστικό τοπία, παραδοσιακή μουσική, εορταστική διάθεση, καλοί άνθρωποι, όλα όσα χρειάζονται για αυτόν τον εορτασμό. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, αξίζει να δοκιμάσετε την παραδοσιακή αρμενική κουζίνα - Khash, Dolma, αρμένικη ψησταριά, Harisa, Pasuts Dolma και άλλα παραδοσιακά πιάτα. Η Αρμενία είναι γεμάτη εκπλήξεις και μπορεί να ευχαριστήσει τους επισκέπτες της!

Παρακολουθήστε το βίντεο

Πετάμε για Αρμενία με Aegean Airlines

LOW FARE CALENDAR
Βρείτε τις χαμηλότερες διαθέσιμες τιμές για το ταξίδι σας
ARMENIA365.COM ©
ταξίδι αρμενία | ξενοδοχεία γερεβάν | πτήσεις αρμενία | car rental αρμενία | μνημεία αρμενία | αξιοθέατα αρμενία | μουσεία αρμενία | tours αρμενία